a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 24., vasárnap

Az ünneplés folytatódott... jókat ettünk a további napokon is...


... és mivel visszahűlt a levegő kissé a rengeteg esőtől, a család egy emberként kérte, mit kérte egyenesen követelte a töltött káposztát,  igen,  mi egy ilyen család vagyunk,  amint hűvösebbre fordul az idő az első étel amit készítenem kell a káposzta, de még csak így nyáriasan... bár most kivételesen egy kisebb, általam frissen megfőzött, füstölt csülök levével és a sovány részeivel kissé felturbózva, mert ugye eredetileg a nyári káposztába nem kell füstölt hús... nem is szoktam tenni bele... de már ki voltunk éhezve egy kis "komolyabbra" is.




... Nyári töltöttkáposzta...
részletes receptleírás  itt




... Tepertős pogácsa...
részletes receptleírás  itt

vagy így is lehet, így egyszerűbb, gyorsabb:

3,2 dl tej
1 egész tojás
1 púpos ek. só
1 tk. őrölt bors
1 tk. cukor
60 dkg liszt
1 tasak instant élesztőpor

10 dkg puha zsír

25 dkg tepertőkrém
1 tojás a kenéshez

Bepakolok mindent a kenyérgépbe, a fenti sorrend szerint, az indítástól számított 10 perc elteltével teszem hozzá a puha zsírt, meg ha van esetleg apróra darabolt töpörtyűm és a gép mindent elvégez helyettem, amikor kb. 1,5 óra múlva lejár a program, egy csodásan könnyű kelt tésztát kapok, amit lisztezett deszkára borítok és kinyújtom, megkenem a tepertőkrémmel és hajtogatom, ezt a műveletet még kétszer megismétlem, majd szaggatom, zsírozott tepsire sorakoztatom, hagyom még kelni 15 percet, lekenem és 220 fokos forró sütőben pirosra sütöm.
A pogácsákat mindig nagyon forró sütőben, rövid idő alatt kell megsütni, nehogy kiszáradjon !!!
Isteni finom, nagyon szeretjük.




... Kolbászos, lestyános krumplileves, jó tejfölösen...
részletes receptleírás  itt




... Szilvás lepény... az ún. egyensúlytésztás, csodás finom, egyszerűen nem lehet betelni vele
részletes receptleírás  itt


2 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog születésnapot kívánok így utólag a kedves férjednek, most olvastam, mennyi fantasztikus fogás készült, aztán meg ez a felsorolás!!! Komolyan elkényezteted őket, de megérdemlik, ennyi mindent nem is tudnék egyszerre készíteni, remélem majd idővel egyre több időm lesz hasonló eszem-iszom levezénylésére. :) Általában 8 főre szoktam sütni-főzni, de ennyit még akkor sem készítek, komolyan öröm nézni a fotókat, közben egészen megéheztem!!! :))) Kellemes vasárnapot kívánok Nektek Anikó!

    VálaszTörlés
  2. Barbikám nagyon köszönjük, kedves vagy:-)))
    Nem olyan nagy dolog ennyi mindent elkészíteni, csak kellően meg kell szervezni előtte minden fázist, sőt most össze is írtam, hogy ne legyenek üresjáratok, hogy flottul tudjak haladni, így aztán reggel 6 és déli 13 óra között minden megvolt.
    A legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem is fáradtam el annyira, mint amikor ide kapok-oda kapok, egyvalamit viszek végig, aztán jön a másik, szóval nem ez a jó módszer, hanem az előbbi.
    Ezentúl ilyen nagyobb vendégeskedésre csak így fogom.
    Neked a 8 főre se semmi 3-4 fogást összedobni ám :-)))
    Puszillak benneteket:-))))

    VálaszTörlés