a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2016. április 13., szerda

Buggyantott tojás vajaspirítóson...



Ma ezt reggeliztünk, fejenként 2 db buggyantott tojást, szeretjük és nem is értem miért nincs gyakrabban, ugyanis, ha a víz felforrt onnantól pár perc és kész is van.
Mindent készítsünk oda a kezünk ügyébe.
Amíg a víz melegszik elkészítem a pirítósokat, kistányérokra teszem, vékonyan megvajazom, picit sózom.
Ha felforrt a víz takarékra veszem, épp gyöngyözőre, megsózom, beleloccsintok egy kevés ecetet, majd a már odakészített tojásokat egyenként merőkanálba ütöm és mielőtt óvatosan beleengedném a forróvízbe, előtte egy kanállal jól megkeverem, hogy örvény képződjön a közepén és pont abba az örvénybe eresztem, csúsztatom óvatosan a merőkanálból, majd jön a következő keverés... tojás...
Mire belemegy a negyedik - jól meg kell jegyezni melyik-melyik, nehogy a még teljesen nyerset kapjam ki - az elsőt már veszem is ki szűrőkanállal, jól lecsepegtetve a pirítósra helyezem. Innentől egymás után, a kezdeti sorrend szerint veszem is ki az összeset, tálalás előtt megsózom, bevágom egy kicsit mindet, hogy látványosan folyjon ki a sárgája és még melegen esszük is.
Csodásan finom és könnyű reggeli.
Lehet hozzá enni mindenféle primőrt, uborkát, újhagymát, retket.
Ja, és egy nagy bögre tejet, teát, tejeskávét, kakaót, mikor mit.

Sokan félnek a készítésétől, pedig nem kéne, mert mi is történik, ha nem lesz tökéletesen kerek alakzatú fehérjébe burkolt még folyós sárgája ? semmi, az égvilágon semmi, akkor is finom, ha picit túlfőztük, ha nem folyik a sárgája, hanem darabos, ha a fehérje kócosan kereng itt-ott, attól még finom és meg lehet enni.
Lazán kell nekiállni, akkor sikerülni fog, tökéletes nem lesz, de megközelíti :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése