a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2010. március 24., szerda

Hamiskás sztrapacska avagy Juhtúrós nokedli




Imádjuk a sztrapacskát.
Az enyém most azért hamis, mert nincs krumpli a tésztájában. Jó, tudom, tudom, hogy úgy az igazi, de amikor burgonyát reszelni olyan strapás. Mindig kikészül a csuklóm.
Így rászoktam a sima nokedlire, minden más ugyanaz... és esküszöm ugyanolyan finom. 
Azért írom ide a receptjét, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez, aki egyébként nem csinálná meg, mert szintén nem reszelne krumplit. 
Aki így megkóstolja, nem hiányolja majd belőle, állítom ugyanolyan finom.



Hozzávalók 2-3 főre : 
40 dkg liszt /lehet: fele rétes, fele sima/
3-4 egész tojás
20 dkg juhtúró /brinza
tejföl
20 dkg húsos szalonna / de jó a sima kenyérszalonna is !

1 főre felezni kell mindent !

A nagy szűrőbetétes tésztafőző fazekamat, tele vízzel odateszem a tűzre.
A lisztet a 3 tojással, sóval és annyi vízzel bekeverem, hogy sűrű nokedli tésztát kapjak. Nagyon nem is szabad kikeverni simára, csak úgy rusztikusan. 
Amíg a víz felforr, addig pihen.
Felkockázom a szalonnát és egy serpenyőben ressre sütöm, félreteszem.
Ha a víz felforrt, megsózom és több részletben beleszaggatom a tésztát. 
Amikor újra forr és a nokedli feljött mind a tetejére, akkor kész. Kiemelem a szűrőbetétet, hagyom lecsorogni és az összes nokedlit beleöntöm a szalonnás, zsíros serpenyőbe, összeforgatom.
Valamennyi szalonnapörcöt félretehetünk a tetejére, de ha nem, az sem baj. végül a juhtúrót is rámorzsolom.
Guszta, amikor a forró, zsíros nokedlin, szétolvad a brinza.
Tálaláskor tejföllel locsolom bőven és mint a képen is látható, még snidlinget is ollóztam rá.
Fölséges egy étel.



2 megjegyzés:

  1. Én sem szeretek reszelni, ezért a sztrapacskához való krumplit az aprítógépben zúzom össze. Megéri :-)

    VálaszTörlés
  2. Látod ezért jó, hogy sokan vagyunk a gasztrobloggok világában, mindig tanulok valamit, most ezt is, nem jutott az eszembe akkor a késes aprító, feltétlen kipróbálom, mert imádjuk a sztrapacskát, de megszerettük ezt a variációt is:-)))))

    VálaszTörlés