a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2010. október 19., kedd

Falatka




Kiskutyám lett.

Ezt a tündéri picurka kiskutyát október 16-án kaptam a gyerekeimtől.
Az egész kutya jó, ha van 20 cm hosszú, kifejletten is kistestű kutya lesz, keverék kan /a mama foxi szerű, a papa valószínűleg az utca legkívánatosabb, legerősebb, ki tudja milyen fajtájú kutyusa volt /az anyukájával és + 4 testvérével együtt találták egy kihalt remíz területén egy földhányás tövében, Budapest egyik külső kerületén is túl. Valószínűleg a vemhes kutyát kilökték a "gazdái" - nem is nevezném így ezeket az embereket- és a nyomorult állat itt, a földhányás tövében hozta világra a kölyköket. Csoda, hogy életben maradtak, mivel szeptember elején születhettek valamikor, akkor nagyon rossz idő volt, pont azokon a hideg, esős napokon kezdték kicsi életüket. Csontsoványra fogyva, lázas betegen  találtak rá és a kiskutyákra, menhelyre vitték őket, majd az interneten köröztették, ki vinné haza valamelyiket. Azóta az anyakutyus is jól van és az összes kiskutyának is gazdája lett.
Ennek a legkisebbnek én lettem / és a férjem / a gazdija. Szokjuk egymást, nem nehéz, mert egy kis tündér.
Először tartottam egy kicsit tőle, mivel nekünk csak cicáink voltak eddig, imádom a macskákat és fura, hogy egy kutya egészen más. Egy macska önálló, teljesen tisztán tartja magát, egy órás korában már szobatiszta,tulajdonképpen nem is neki van szüksége az emberre, hanem az embernek van őrá.
Nos a kutya más, pláne egy kiskutya.
Mi legyen a neve, egy jó párat próbálunk neki, gombócka, morzsika, mazsolka, foltoska, mert fekete-fehér, a képeken jól látszik. Végül maradtunk a Falatkánál, mert tényleg olyan picuri, egy falatnyi.
Egész emberre van szüksége, a nap 24 órájában, állandóan az ember lába körül tekereg, viszont végig alussza az éjszakát a saját helyén, 3x eszik, sokat játszik, majd amikor elfárad villámcsapásszerűen elalszik. Küzdünk a szobatisztaságért, már vannak időnként jobb eredmények, meg persze rengeteg takarítás. Borzasztóan szeret kézben lenni, vagy tévézéskor a nyakamnál, vagy a gyomromon aludni. Az állatorvos szerint egy nagyon egészséges, jó immunrendszerrel rendelkező, masszív kiskutya. Kell is, hogy az legyen másképp nem bírta volna ki ezt az életkezdést.
Remélem jól fogja érezni magát nálunk és hosszú-hosszú időn át a család szeretett tagja lesz.
Most jöjjenek a képek:








13 megjegyzés:

  1. Jujj de édes *___*
    Én is szeretnék majd kiskutyát tavasszal, épp múlt héten halt meg a kutyusom :(

    VálaszTörlés
  2. gyönyörű Falatka, gratulálok az új élettárshoz, remélem, sok örömetek lesz egymásban:)

    VálaszTörlés
  3. Araniel, nagyon sajnálom a kutyusodat és téged is, mert ez nagy csapás:-(((
    Ha elfogadsz egy jó tanácsot, minél előbb legyen új kutyusod, könnyebb átvészelni a gyászt,ha gondoskodnod kell egy új kis életről, és ha lehet, menhelyről válassz, annyi a kidobott szerencsétlen, jobb sorsra érdemes kutya. Látod vannak kiskutyák is. Sok sikert hozzá, mert öröm és boldogság az lesz:-)

    Csincsilla, nagyon köszönöm a gratulációdat, már most rengeteg öröm van vele, csodálatos egy kiskutya:-)))

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok a kis családtaghoz,és nagyon jó,hogy vannak ilyen emberek,mint ti.

    VálaszTörlés
  5. Kotaliza, köszönöm, kedves vagy.
    Szerintem sok ilyen ember van, csak még több kellene, hogy ne legyen annyi kidobott állat.
    Sajnos az látszik,hogy sokan vannak azok is akik kidobják ezeket az állatokat, na látod ezekből nem kéne ennyi, egyáltalán semennyi.
    Ugyanis tele vannak a menhelyek!!!
    Nem tudom, hogy alszik nyugodtan az ilyen, milyen ember ez?, hogy éli az életét, aki megszabadul a vemhes kutyájától??? Az a rokonaival se lehet egy csoda.

    VálaszTörlés
  6. Anyu tavasszal szeretne majd kiskutyát. Mi is megnézzük majd a menhelyen :) Nekem meg a 2 istenátka macska segít átvészelni ezt az időszakot :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is két macskám van,ott láthatóak a blog elején. Imádom őket, sőt eddig csak a macskákat imádtam,azt hittem legalábbis. Falatka megváltoztatott. Jó ez így.

    VálaszTörlés
  8. Adrienn, igen, köszi, egy kis cukika:-)))

    VálaszTörlés
  9. :)) Gratulálok az új kis jövevényhez! :) Nagyonanygon édes, aranyos kis kutyus! :)

    Sógornőmék is menhelyről hoztak el kutyát, Ancit. Németjuhász és nem tudom milyen keverék, és nagyon okos, hálás, aranyos kutya. Ők 5 évesen hozták el, és anyósom is nagyon megszerette, pedig halálosan félt a kutyáktól és utálta is őket. Ancit meg imádja és agyonkényezteti... :)

    VálaszTörlés
  10. Falatka annyira édes, és annyira pici, hogy hihetetlen, ő egy zsebkutyus, állítólag jó jelző lesz, ha megnő./akkor se lesz nagyon nagy/ Abban is gondolkodunk még, hogy egy nagy testű kutyát is kéne választani, házőrzőnek, tekintélyes kinézetűt, de ez még terv, még csak szokjuk a gondolatot.A cicák nem szorulhatnak háttérbe:-))))

    VálaszTörlés
  11. Szia Anikó!
    Hallottam már Falatka érkezéséről,ezért nagyon kíváncsi voltam már,de csak most tudam megnézni a képeket!
    Tényleg nagyon ennivaló kiskutya,remélhetőleg a cicusok is imádni fogják!
    Nagyon boldog kutyaéletet kívánok neki,Nektek pedig sok örömötök legyen benne!:))
    Pusza Piroska

    VálaszTörlés
  12. Szia Piroska:-))) De örülök, hogy írtál. Falatka egy tündéri kiskutya és egy kis terrorista.Ő üldözi a macskákat, azok csodálkozva nézik a kis szőrgombócot.
    Rájöttek, hogy még semmire nem tud felugrani, így ők a magasból lesik minden ténykedését, na de majd ha kissé nagyobb lesz és ő is fel tud ugrani majd a macskák mellé, akkor lesz csodálkozás:-)))
    Köszi a jókívánságokat:-))))

    VálaszTörlés