a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. február 21., hétfő

Kockasajttal töltött sóskifli



 

Ma megtáltosodtam és amire már egy ideje úgyis készültem, nekiálltam ennek a sajtoskiflinek, amit Tücsök és bogár blogján láttam először, majd Foodafok is elkészítette, mindkét helyen irtó guszta látvány volt, nagyon dícsérték, és igazuk volt.
Nagyon finom, pofonegyszerű töltelékű, ízletes.


Tészta:

3 dl langyos tej
1 ek. só
1 tojás
1 tojássárgája
1 ek.cukor
50 dkg liszt
1 tasak porélesztő
1 ek. olaj, a dagasztás vége felé hozzáadva



Az összes hozzávalót a kenyérsütőbe készítettem, bedagasztattam, megkelesztettem.
Amikor lejárt a program, lisztezett deszkán átgyúrtam, kettőbe vágtam, majd egyenként kör alakúra nyújtottam és nyolc cikkre vágtam.




Töltelék:
háromszögletű sajt, natúr  - de lehet ízesített is, pl. sonkás, téliszalámis, paprikás, bármilyen
1 cs.snidling /metélőhagyma/, apróra vágva  - én most szárítottat használtam, minden cikkelyre
1 tk.-nyit, tökéletesen jó volt hozzá

de tölteléknek, használhatunk bármilyen maradék sajtból, füstöltből is, lereszelve, kis krémsajttal kenhetővé keverve belevalót, csak a fantáziánk szab határt.

Mindegyik cikkelyre fektettem egy sajtocskát, de ha túl nagy azt is lehet darabolni kisebbre, majd mindegyikre szórtam egy teáskanálnyi snidlinget, majd a széles végénél kezdve felhajtogattam és kifli alakúra formáztam. Enyhén olajozott tepsire egymás mellé fektettem a kifliket és hagytam 20 percet pihenni, kelni.



Begyújtottam a sütőt, majd amikor letelt a pihenőidő, tojásfehérjével lekentem a kifliket és mindegyik tetejét megsóztam. Lehetett volna reszelt sajtot is szórni rá, de nem jutott az eszembe.
Tepsinként 15-20 perc alatt gyönyörű pirosra - mint a képeken is látszik - megsütöttem.
Belsejében a háromszögletű sajt forróra olvad,  kiemeli a snidling aromáját.
Egyetlen bibi van, dupla mennyiséget kell sütni, hogy ne azt nézzük, hová tűntek a kiflik, melyik családtag mennyit evett, és nekem miért nem jutott elég.





6 megjegyzés:

  1. :) Nálunk is nagy sikere volt. Csodaszépek lettek a kiflik!

    VálaszTörlés
  2. Tücsök Bogár, és milyen finom lett, legközelebb dupla mennyiségből sütöm, és szerintem ízesített sajtokkal is finom lehet, a snidling pedig tökéletes benne, köszi a receptet:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek lettek,és gondolom nagyon finom is:-)

    VálaszTörlés
  4. Ditta, igen nagyon finom lett, könnyű foszlós a tésztája, benne a forró olvadt sajt, enyhe hagymás beütéssel, ami még igazán a jó benne, hogy 1 óra alatt megvolt, tokkal-vonóval, szóval nagyon gyors a végeredményig.
    Érdemes nekiállni:-))))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták lettek a kiflijeid!:) ez a fajta nekem is elő van jegyezve, biztosan odaérek valamikor...

    VálaszTörlés
  6. Kata, tényleg nagyon finom,az érdem Tücsök és Bogáré,pofon egyszerű az ötlet, mert kockasajt szinte mindenhol van otthon, sokszor nem fogy el, ebben a kifliben meg jól lehet hasznosítani, langyosan valami mennyei az olvadt sajttal és a snidling íze, aromája tökéletes hozzá. Bár 2 db maradt másnapra, a tészta akkor is foszlós volt, a sajt picit visszakeményedett, de úgy is finom volt.
    Szóval tartósan szerepelni fog nálunk:-)))

    VálaszTörlés