a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. október 26., szerda

Őszi pillanatképek a kertről














9 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!!!
    Micsoda színek, ez a legszebb az őszben, meg a gyertyafény és finom tea házi süteménnyel!! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem az őszt, tegnap egész nap esett, fújt a szél, de szép a kert ilyenkor is, persze legjobb a meleg szobából nézni, bár még nincs igazán hideg szerencsére:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Igen, és a legjobb a lehulló falevelek...ember nem győzi összeszedni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a fotóid ! Nagyon szép tud lenni a természet ebben az évszakban is, talán ilyenkor a legváltozatosabb színeiben pompázik. Nincs kedvenc évszakom így ezt is nagyon szeretem, különösen mikor még száraz az idő!

    VálaszTörlés
  5. Teakert, soha nem szedjük össze a leveleket, biztos kéne és trehányak vagyunk, de a szélre bízzuk meg az enyészetre a dolgot. Néha egy adagot összekupacolunk és meggyújtjuk, csak az őszi hangulat és szagok miatt, imádom az égő avar füstjének illatát, meg az avar borította kert látványát./biztos rendetlenek vagyunk ilyen szempontból, elismerem/:-))))))

    Éva köszi a dícséretet ami a fotókat illeti, szerintem is minden évszakban szép tud lenni a természet, mióta itt lakunk falun /1 éve/ imádom a kertet fotózni, szeretem az átalakulásait nézegetni, ilyen közelről nekem ez szokatlan, mint városi ember mindenre rácsodálkozom, én is lakótelepen /nem is egyen/éltem több mint 30 évig, az egészen más világ, például fűtés szempontból mennyivel kényelmesebb és melegebb volt, ez a vidéki ház meg tágasabb, csöndesebb, hűvösebb, de a kert közelsége miatt sokkal szebb, bár a lakótelepen is csodaszép parkos területen van a lakásunk, de az csak zsúfoltabb volt.
    Itt szinte harapni lehet a csöndet, imádom:-)))

    VálaszTörlés
  6. Schöne Stimmung - ich liebe die Herbstfarben.
    Liebe Grüsse

    VálaszTörlés
  7. De jó, hogy ti ilyen kis "rendetlenek" vagytok. Sajnos a dióval más a helyzet, mert maró anyagokat tartalmaz a levele. A többit valószínűleg én is "az enyészetre" fogom hagyni. Pláne, hogy a birs külön szeret ragaszkodni a leveleihez. Tavasszal is úgy hajtott, hogy még mindig volt rajta pár a tavalyiból.

    VálaszTörlés
  8. Wienermadel+Co, danke, danke:-)))))


    Teakert, hogy jó-e, hogy rendetlenek vagyunk, nem tudom, de ez tény, hogy azok vagyunk.
    Mi még a dióleveleket is ott hagyjuk, sőt csomó diót is.Ezt halkan súgom csak.
    15 évig annyit, de annyit dolgoztunk ezzel a kerttel, hogy ilyen "angolkert" jellegű legyen, tehát semmi elvágólagos, semmi szimetrikus,csak sok fa, sok bokor, köztük kis tisztások, ami rétszerű, nincs pázsit, amiben nem lehet gyom, én szeretem ezeket a réten növő gyomokat, olyan helyes színes virágúak.Tavasszal mikor nyílik a rengeteg kutyatej, pipacs és ki tudja mi még, valami kis lilavirágúak,csodálatosan szép.
    Szóval belefáradtunk, most már csak nézegetjük, kiülünk a fák alá szép időben, még egy pár gyümölcsfát szeretnék ültetni egészen hátra, hogy legyen mit eszegetni, befőzni, de azoknál is semmi permetezés, csak magától ha marad, marad.
    Most már kiütközik, hogy városiak vagyunk, képtelenek arra hogy állandóan túrjuk a kertet, szerintünk így szép ahogy van, végül is direkt azért dolgoztunk, ültettünk 15 évig, hogy mire ideköltözünk öregségünkre már minden nagy és szép legyen, rendetlen összevisszaságban:-)))))))))

    VálaszTörlés
  9. Nyugi, én is rém kényelmes ember!))) A gyümölcs itt sincs permetezve, mert akkor már majdhogynem vehetnék a boltban is, de azért néha lökünk alá kis marhatrágyát. Zsanu kattints csak át hozzám! Remélem csatlakozol a receptküldőkhöz, mert ha nem, én nagyon megharaplak!)))

    VálaszTörlés