a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. április 27., péntek

Az első igazi nyári hétvége előtt




Sütőtök-krémleves hidegen





Tulipánjaim és a kíváncsi Szafti


Töltött karalábé a nagy kedvenc tavasszal





Fréziáim és az illatuk...



7 megjegyzés:

  1. Kár, hogy errefelé ritkaság a karalábé :-(

    VálaszTörlés
  2. Anazar Irországban nem ismerik ezt a zöldséget, jól tudom te ott élsz ugye???
    Én minden tavasszal alig várom, hogy legyen ez a halványzöld zsenge karalábé és máris főzöm, de leves és főzelék formájában is jöhet, imádom:-)))
    Épp nemrég voltam nálad és mentettem a káposztás bab receptedet, szeretem az ilyen ételeket és néztem a salátalevesedet, én is így készítem csak kolbász nélkül és sok kaporral,sok fokhagymával, a többi ugyanaz. Meg főzelékként is, akkor nincs benne tojáslepény, sűrűbbre főzve, jó fokhagymásan és tejszínesen. A világ egyik legjobb kajája, nagyon szeretem:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Töltött karalábé nagyon szeretem:)
    Sütőtöklevest hidegen még nem ettem, de tuti finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos virágok, aranyos cicus, mint a miénk...Az is olyan kíváncsi... A karalábét én is nagyon szeretem minden formában...Kellemes hétvégét! :o)

    VálaszTörlés
  5. Erika azért jó hidegen, mert ez csak a zöldség sütőben megsütve, héjjáról lekaparva egy kevés tejszínnel és botmixerrel simára turmixolva, pici cukor bele, mert nem volt annyira édes és kész, tehát semmi sűrítő anyag nincs benne, a zöldséghússal van sűrítve. Nagyon finom, ezentúl csak így fogom készíteni, télen is, csak akkor melegen esszük:-))))

    Krisztina Szafti egy olyan életrevaló cica, minden érdekli, mindenről tudnia kell, mindenben benne van, mindent szimatolnia kell,mindennel játszik, pofozgatja, egy égetni való eleven,de pont ezért imádjuk, hogy ilyen.
    Nektek is nagyon jó hétvégét, egy kis napozást és sok finomságot:-))))))))))

    VálaszTörlés
  6. Tökéletes sűrítő anyag, nekem is tetszik! Napsütötte,pihentető , feltöltő hétvégét Anikó!!!! Csodás színűek a fréziáid! Hol szereztél sütőtököt?

    VálaszTörlés
  7. Vicuska képzeld még a tél végén vettem és a spájzban várakozott tökéletesen elfelejtve, sötétben és hűvösön, semmi baja nem volt, majdnem kidobtam, aztán végül megcsináltam és milyen jól tettem, mert nagyon jó lett.
    Köszönöm és viszont kívánom neked is a jó hétvégét, én egy kicsit szeretnék napozni, meg asszem bográcsozunk majd, legalábbis ilyen terveink vannak:-))))

    VálaszTörlés