a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 29., kedd

Zöldborsós hagymás máj....


Az utóbbi idők egyik legfinomabb étele !!!
... és ezt most nagyon komolyan írom, szuperfinom - vagy nagyon éhesek voltunk...
... és nagyon gyorsan kész, talán még fél óra sem kell az elkészítéséhez...
A Kifőztük magazin szeptemberi számában akadtam rá.
Szívből ajánlom mindenkinek elkészítésre, akár ebédre, akár vacsorára, nem bánja meg.
Zöldborsós hagymás máj
Hozzávalók: 
1 cs csirkemáj 0,5 kg
2-3 db vöröshagyma
2 ek olaj vagy zsír
pirospaprika, 2 ek. majoranna,
só, bors
2 bögre zöldborsó
2 bögre rizs
1 ek. szárított petrezselyem
vegeta

Megtisztítottam a csirkemájat még félfagyott állapotában, tapasztalatom szerint ilyenkor könnyebb a nem odavaló dolgokat eltávolítani, kivágni, majd minden félmáj darabot keresztben háromba vágtam.
Másodszor a fagyasztott zöldborsót főztem 5 perc alatt puhára, sós-szódabikarbonás vízben, majd leszűrve félretettem.
A rizst kevés olajon átforgattam, rövid ideig pirítgattam, sóztam, borsoztam, petrezselymeztem, adtam hozzá 1 tk. vegetát és háromszoros vízmennyiséggel felöntve addig főztem, míg épp kilátszott a víz alól, akkor elzártam, ráborítottam egy konyharuhát és úgy hagytam meleg helyen, hogy felszívja az összes folyadékot.
A vöröshagymákat félkarikára vágtam és kevés zsiradékon üvegesre dinszteltem, meghintettem pici pirospaprikával, elkevertem és nagyra véve a lángot beleborítottam a májat.
Állandó kevergetéssel, fordítgatással addig pirítottam amíg már nem láttam nyersnek, rózsaszínűnek, amíg olyan volt egy is, azt mindig a serpenyő alja felé forgattam.
Az egész tokkal-vonóval 10 perc lehetett, a végén 1-2 májdarabot a falapáttal kettévágva bizonyosodtam meg, hogy oké, megsült.
Ekkor szórtam rá a bő 1-2 evőkanálnyi majorannát majd az őrölt borsot, ezekkel is összeforgattam és kész is volt.
Itt a végén kevertem hozzá a zöldborsót is.
Tálaláskor a rizsre mertem a zöldborsós májragut és jól megsóztam.
Mindenkinek eszméletlenül ízlett, nálunk ezentúl sűrűn lesz ez a fogás, mert nagyon finom és hatalmas sikert aratott.
Krumplipürével is el tudom képzelni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése