a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. március 24., péntek

Mai egyszerű ebédem



 Erre az ételre ácsingóztam már legalább egy hete, de mindig volt valami maradék, vagy valami mást kellett készítenem, mert jött a gyerekem és neki mégis inkább sütöttem húst is, szóval valamiért mindig tolódott.
Mostanában jövök rá, hogy a paradicsomszószt mennyire szeretem, akár főtt krumplival, akár ezzel a ropogóssal, de üresen is, picit édesen... nagyon... nagyon...
Paradicsomszósz zelleres
Hozzávalók:
0,5 l paradicsomlé / a liternyi másik felét hatalmas bögrébe töltöttem, picit sóztam, picit borsoztam és megittam, jó hidegen, isteni finom volt/
pici zsiradék
1. ek. liszt
csipet só, pici cukor
zellerzöld apróra vágva/ vagy egy darabka zeller belefőzve
Egy kis lábaskában elkészítettem a vékony rántást, felöntöttem a paradicsomlével, sóztam és picikét édesítettem, majd összeforraltam. Mennyei finom nekem.


Tepsis krumpli jó ropogósan
krumpli, tetszőleges mennyiség
fűszerkeverék, amilyet szeretünk
1-2 ek. búza vagy kukoricadara, krumplimennyiségtől függően
A krumplikat hajában előfőztem, pucoltam, majd mindet négybe vágtam.
Egy tálban összekevertem a tetszőleges fűszerkeverékkel - ez lehet bármi amit a család szeret - majd meglocsoltam kevés olajjal és meghintettem egy evőkanálnyi kukoricadarával, de jó a búzadara is. Puszta kézzel jól átforgattam, mindenhol legyen darás, olajos és fűszeres is, majd egy tepsibe átborítottam.
A sütőt előzőleg 180 fokra előmelegítettem, és betettem a tepsis krumplit sülni, kb háromnegyed óra kellett, hogy jó ropogósra süljön, ha sok krumplit készítünk akkor természetesen ez tovább tart, lehet másfél óra is.
Nagyon finom, kívül jó ropogós, belül puha krémes. Csak magában egy hatalmas tál salátával is csodálatos ebéd vagy vacsora.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a krumpliropogós , a paradicsommártás meg pláne !; úgy gondolom sóskamártással is ugyanilyen finom .

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jó, és bármilyen mártással, gyümölcsösökkel, sóskával, spenóttal, fokhagymaszósszal,ami csak eszedbe jut, bármivel :-)

    VálaszTörlés