a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 28., csütörtök

Csülök rakottasok házilag... két recept is egymás után...

Egy bloggertársam receptjét is szívből ajánlom elkészítésre, nagyon finom, tudom, mert megcsináltam én is.
Az én receptem így néz ki és itt található: A receptek címszó alatt: "Csülök rakott házilag"

https://zsanuaria.blogspot.hu/2017/03/reggelire-vagy-vacsorara-rakott-csulok.html
Nagyon finom volt, imádtam minden falatot, ahogy bejön a hideg azonnal készítek megint.

Ez pedig Verusé:
Füstölt csülöktekercs házilag
/https://veruskonyhaja.blogspot.com/2016/09/fustolt-csuloktekercs.html /
2 db szép füstölt csülök 
2 fej vöröshagyma
4-8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
A füstölt csülköket kuktában kb. 1,5 óra alatt puhára főzni a hagymás, fokhagymás, borsos majoránnás vízben.
A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe.
Ennyi idő elteltével a hús vajpuha lesz.
A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy őzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bőrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.
Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy műanyag mérőedény tökéletesen megfelelő, a felső még nyitott végén óvatosan belemerünk a főzőléből 4-5 evőkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha őzgerinc formába, akkor felülről meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evőkanálnyi főzőlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.
Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 1 napra hűtőbe tesszük dermedni.
Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .
Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése