a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 17., vasárnap

Megjött hát az eső...

Hatalmas dörgéssel, villámlással, két hullámban is az éjjel.


Anikó Boros Pálné fényképe.


11 megjegyzés:

  1. Nálunk is zuhog, már vagy 3. napja, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Holnapra délelőttre mond egy kis napot, de délutántól megint eső, holnapután meg egész napra azt jósol. Itt az ősz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt csak vasárnap esett egész nap, de csak olyan csendesen, mától hétágra süt a nap, remélem így marad :-) Jó, kellett az eső, piszok nagy a szárazság.

      Törlés
  2. Igen, az egész év nagyon száraz volt. Nálunk viszont most lehet zuhanyozni a fürdőszobában is, és a spájzban is... :)) Beázunk. Tegnap este óta folyamatosan szakad az eső.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez borzasztó, tönkremegy a festés, önkormányzati a lakásotok vagy saját, de mindegy is, mert vagy az önkormányzatnak vagy a közös képviselőnek intézkednie kell, ha van biztosításotok akkor fizet a biztosító, legalább a festés költséget, de akkor is a méreg szétveti az embert. Itt Óbudán ahol lakom a pesti lakásunk az egy 6 lépcsőházas társasház, 4 emeletes, lépcsőházanként 19 lakással, amikor beköltöztünk a vadi új házba még minden rendben volt, én az első emeleten lakom szerencsére, szóval a tető majd idővel, mivel lapos tetős, tönkrement a szigetelés és a negyediken lakók itt-ott beáztak rendszeresen, na újra kellett csináltatni az egész tetőzetszigetelést, ami egy ideig megint oké volt, aztán egyszer évek múltán újra volt szivárgás, na akkor megint csináltatás, végül is ez a ház 1979-ben készült, 80-ban költöztünk, mi azóta lakunk itt, már csak mi vagyunk az egyetlen őslakosok, akik először költöztek, a többi lakásban ötvenszer cserélődtek a tulajdonosok, fizetjük a nem kevés közös költséget havonta és minden szerelést, javítást, lépcsőházfestést stb. abból oldanak meg, ja és a takarítót is, aki naponta takarít.Amikor nagyobb beruházás van, mint volt 10 éve a teljes ablak-ajtó csere, akkor is egy nagyobb részt a közösből fizettek, a többit leosztották a lakásokra és fizethettük részletekben pár évig, de nem volt vészes, viszont minden rendben is van, szerencsére. Nálunk itt tegnap csodás napos kellemes idő volt, ma reggeltől borult, és olykor csendesen eseget, zuhogásról szó nincs. Drukkolok, hogy nagyon ne menjen tönkre a lakásotok, mert az borzasztó.

      Törlés
  3. Nem annyira gáz, csak a plafonon látszik és csak csöpög, egyelőre. Saját és a emberem a közös képviselő-szerűség. Az az igazság, a tetőcserepeket kéne megnézni, lehet hogy abban a múltkori őrült nagy szélviharban egyik-másik elmozdult.
    Amúgy is ránk férne már egy festés, iszonyú koszosak a falak... mi élünk a lakásban, nem csak aludni járunk haza, értem ezalatt azt, hogy naponta főzök, sokszor délelőtt-este is, cigizünk (erkély nincs), és hát én állandóan itthon vagyok, ember is szinte mindig. Úgyhogy a 9 éva alatt leamortizálódtunk, akkor volt festetve utoljára. De míg cicóka velünk van, nem is akarok nekiállni, nem viselné a hetekig tartó káoszt. :) Úgyhogy olyan amilyen, egyelőre marad.

    Ne is mondd a közös költséget, nálunk csak 9 lakás van. Kevésre oszlik el minden költség. Ráadásul két lakásban most nem is laknak.

    VálaszTörlés
  4. Hű, így akkor sok a költség egy lakásra. És igen, egy lakásfestés az maga az őrület, engem is ráz a hideg a gondolatra is. Majd ha innen végre kiköltözhetek, na a lányom akkor utána egy teljes felújítást tervez, már régóta tervezve van csak én közbejöttem, de nagy szerencse, hogy ez engem nem érint már, az új házikóban meg nem kell ilyesmivel foglalkoznom jó pár évig, annyira friss és új lesz minden.
    Nálunk itt a pesti lakásban a fürdőszobában szokott előfordulni vizesedés, a fölöttünk lakó csempefugái ha kiesnek, na ott aztán lecsorog a víz a fürdéseiknél, én a biztosítótól már háromszor is kipasszíroztam a festésköltséget például emiatt, végül is ezért is fizetjük a biztosítást havonta !!!!

    VálaszTörlés
  5. Viszonylag, az a szerencse, hogy nem központifűtésesek vagyunk, hanem egyéni, és nekünk ráadásul cirko-rendszerünk van, pedig a ház régi, de a tetőtere viszonylag új.
    Ne is emlegessük a festést, utálom! brrrrrrrrrr
    Ott is beázunk kissé... van egy kéményfalunk és ott nem jó a szigetelés.
    Neked most nagyon jó lesz az újban. :)

    Szerencsére mára elállt az eső, tegnap több mint 24 órán át esett. Ma is nagyon borongós, de most perpill nem esik.

    VálaszTörlés
  6. Itt a pesti lakásban távfűtés van, de az új házban cirkóm lesz, és végre nem kell majd fagyoskodnom, mert negyedannyi sem lesz a számlám, mivel kicsi ház, bezzeg Tatán a nagy házban a legnagyobb hidegben is max.19 foknál nem mertem jobban fűteni, mert baromi drága volt, állandóan beöltözve kellett lenni, a hálószobában meg 17 fok volt, gondolhatod. Én ugyan szeretem a hideg szobában alvást, volt jó meleg téli ágynemű mindenkinek, de akkor is, most majd nagyon fogom élvezni a meleget is :-) Itt sem esett, sütött a nap is kicsit, de állítólag nem nagyon lesz vénasszonyok nyara, hát nem örülök neki, és hátha tévednek :-)

    VálaszTörlés
  7. Egerszegen szerencsére nincsenek távfűtéses lakások, csak maximum központi-fűtésesek, de azokban is drága a fűtés, és állandóan tűl is melegítik a lakásokat. Sógornőmék olyanban laktak egy ideig, és télen is állandóan nyitva volt az ablak, mert különben meg lehetett fulladni a melegtől. A cirko a legjobb, egyenletes hőt ad, és annyira és akkor fűtesz be, amennyire és amikor te akarsz. Nagyon fogod szeretni!
    Ráadásul a legolcsóbb, legtakarékosabb fűtés is.

    Hát, nagyon korán megjött az igazi ősz. Nálunk ma is, tegnap is totál beborult az ég, és most még őrült nagy szél is van. (Nem lesz így több gomba, kellene a meleg is neki, nem csak az eső... :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ma itt is szakad az eső, nagyon be van borulva, szürke reménytelenség minden :-)

      Pár éve itt beállítottak valami műszert minden radiátorhoz, meg voltam győződve, hogy kamu az egész, állandóan 3-ason kell, hogy legyen, akkor kellemes meleg van és nem sok a fűtés-számla, a gyerekem ugye nincs itthon reggeltől estig, így amikor este hazajön kellemes meleg a lakás. Régen 30 évig, amíg átalányt fizettünk a fűtésre itt is volt, hogy 25-26 fok volt a lakásban !!! nyitott ablakok mellett voltunk, mezítláb a papucsokban, rövid újjú pólókban stb. Ezért is fáztam baromira, amikor leköltöztünk Tatára és ott a ház bizony hideg volt, ott öltözködni kellett állandóan, az első év borzasztó volt aztán valahogy hozzászoktunk. De alig várom a cirkót a kislányom is nagyon dícséri, tudod nem vagyok fázós, soha nem is voltam, de ahogy öregszem azért úgy egyre jobban esik a meleg. Az Apukám volt ilyen, olyan meleg volt mindig a tenyere, hogy azon viccelődtünk, hogy tojást lehetne sütni rajta - a férjem is mindig csodálkozott az én meleg tenyeremen - aztán amikor Édesapám stroke-ot kapott 70-71 évesen, majd felépült belőle, de utána már soha nem volt meleg a tenyere és fázós lett, az ő szobájában Tatán mindig jó meleget csináltunk, hogy ne fázzon, olajradiátor is ment nála a fűtés mellett. Tatán a fűtés mellett a fürdőszobában is minden este órákra be kellett kapcsolni egy olajradiátort, hogy igazán meleg legyen, mert a 19 fok nem volt az, volt hogy magamnak már nem kapcsoltam be és úgy fürödtem, hát sziszegve töröltem magam szárazra, de edzett akartam lenni. Egyébként biztos, hogy jót tett, mert nemigen voltam beteg.
      Vigyázz magadra, el ne kapj valami kórt mástól, mert csak így leszünk betegek, vásárlás közben megfogjuk a kocsikat, kosarakat, ki tudja ki után, aztán hetekig nem lehet kikeveredni belőle. Puszillak :-)

      Törlés
  8. Én is puszillak Anikó! :)
    Vigyázok, vigyázok. :)

    VálaszTörlés